Vernieuwingen Nieuw West goed op stoom?! Goed op koers?!

Gepubliceerd op 21 september 2008 00:18.

De directeuren van de Amsterdamse woningcorporaties – verenigd in de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) - zijn redelijk optimistisch over het verloop van de stedelijke vernieuwing in Nieuw West. In hun eerste van een serie jaarbijeenkomsten gingen zij vandaag vooral in op de voortgang, en dus ook op de bedreigingen. Over de kredietcrisis overigens geen woord...

Kort kwamen verder de verschillende 'pijlers' (fysiek, sociaal en economisch) aan de orde, evenals de doelstellingen en de bewonersinvloed.

In Geuzenveld-Slotermeer zien we vooral veel sloop van relatief jonge portieketageflats, gevolgd door de bouw van enorm grote appartementencomplexen: betoverende blokken, als je op de namen af gaat. In de Verenigde Staten wonen alleen de armsten en de rijksten in grote appartementencomplexen... In de presentaties van vandaag veel getallen van in aanbouw genomen woningen. Hoe staat het met de herhuisvesting van mensen die hun woning moesten verlaten? Welke invloed hebben vooral huurders op de plannen? Wie wonen er in de nieuwe woningen? Wat zijn de doelen en hoe constateer je betrouwbaar welke doelen behaald worden? Hieronder de meest interessante uitspraken.