Acties 2004 - 2017 in de Burgemeesterbuurt

Terug naar de startpagina op Meerwaldt.nl

15-16 juli 2017

Twaalfde Buurtcamping Slotermeer!

Zaterdagmiddag 15 juli startte de twaalfde editie van de Buurtcamping Slotermeer. Er werden zo'n zeventig tentjes opgezet! Tegen de verwachting in was het 's middags heel mooi weer. De stemming was geweldig, de belangstelling enorm. Jammergenoeg werd 'n aantal kampeerders 's nachts wreed in hun slaap gestoord door luidruchtige motorrijders (zie zoiets ook hier).

De Buurtcamping Slotermeer is inmiddels een 'instituut' geworden, waar veel buurtbewoners lang tevoren naar uitkijken. Ondersteuning is er van het stadsdeelbestuur en vooral van een sterk gegroeide groep vrijwilligers. Door nieuwe wetgeving zijn de woningbouwcorporaties helaas beperkt in hun mogelijkheden om zulke waardevolle initiatieven te ondersteunen. [hier komen eerdaags meer foto's; het begin is er]

Contact: onderaan op de voorpagina,meer en ander nieuws op de
Facebook-pagina

14-15 juni 2014

Elf jaar bewonersinitiatief!

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni organiseerden buurtbewoners voor de negende keer de Buurtcamping Slotermeer. Er werden zo'n dertig tentjes opgezet! Ook deze editie van de Buurtcamping werd mogelijk gemaakt door bijdragen van het stadsdeelbestuur en woningbouwcorporatie de Alliantie, en vooral: de vele handen en het denkwerk van buurtgenoten.

Dit is, met de voorgaande acties mee: elf jaar bouwen aan buurtvertrouwen, zonder ooit één woning of het bijbehorende sociale netwerk te hebben gesloopt!

Bekijk hier de fotoreportage van Shirley Brandeis; ze heeft zich er op uitgeleefd! Voor reacties op de editie van 2014, kijk op de pagina van de Buurtcamping op Facebook. En kijk ook hieronder verder, naar de eerste tien edities.

 15-16 juni 2013

Tien jaar bewonersinitiatief!

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseerden buurtbewoners voor de tiende keer de Buurtcamping Slotermeer. Deze keer hadden we vaak zon. En: weer meer filmploegjes dan vorig jaar.

Dit jaar werd ook in het Rembrandtpark een buurtcamping georganiseerd – goed voorbeeld doet goed volgen!

Tien jaar bewonersinitiatief!Klik op de foto voor grotere en meer beelden

9-10 juni 2012

Op zaterdag 9 juni kon u een bezoekje aan de Buurtcamping brengen. U kon deelnemen aan allerlei activiteiten en – niet verplicht – zelfs voor één nacht uw tentje opzetten op de Buurtcamping Slotermeer..: in het Van Eesteren Buitenmuseum.

Bekijk hier de foto's van de Buurtcamping Slotermeer 2012.

Voor alle details en reacties op de Buurtcamping Slotermeer 2012, kijk op de pagina van de Buurtcamping op Facebook.Klik op de foto voor groter beeld

29 mei 2011

De editie 2011 van de Buurtcamping is weer achter de rug. Tal van mensen hebben foto's en filmpjes gemaakt, die binnenkort her en der op internet te zien zullen zijn. Nu hier al een filmpje, beschikbaar gesteld door Vincent Everts.

Vanmorgen sloten rond de honderd mensen – van twee maanden tot 87 jaar! – deze editie af met een gezellig ontbijt. Een uitgebreide cameraploeg van Buurttelevisie heeft alles gevolgd en heeft nu ongetwijfeld weken montagewerk voor de boeg. De films zullen op Salto te zien zijn en op de website van BuurtTelevisie. Op de foto's rechts: in de CreAm Club: de eerste vergadering voor de jaarlijkse grote buurtactie in Slotermeer Noordoost. Op 25 mei werkte de staf aan de laatste voorbereidingen.

Bekijk hier de foto's van de Buurtcamping Slotermeer 2011.Klik op de foto voor grotere en meer beelden

juni 2010

Juni 2010. De jaarlijkse grote buurtactie in Slotermeer Noordoost, oftewel: in het Van Eesteren Buitenmuseum!

De voorbereidingsgroep van buurtbewoners is weer aangevuld met enkele nieuwe, betrokken buurtbewoners en heeft op 24 februari haar eerste bijeenkomst gehouden, bij De Kok, de Kweker, zijn Vrouw en hun Buurman in de Lodewijk van Deysselstraat, geïnspireerd door een heerlijke Surinaamse maaltijd, afgesloten door een oog- en tongstrelend toetje.

Nog enkele vergaderingen en veel voorbereidingen later beleefden we een bijzonder geslaagde, geanimeerde Buurtcamping. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door onder meer het stadsdeelbestuur, De Alliantie Amsterdam, pizzeria Il Delphino Blu van de Vening Meineszlaan en vooral vele vrijwilligers. Er waren veel bezoekers, een recordaantal bezoekers bleef overnachten in drieëndertig tentjes en er was weer prima en gezellige ontbijt.

Bekijk de foto's van de Buurtcamping Slotermeer 2010.


Klik op de foto voor grotere en meer beelden20 juni 2009

Zaterdag 20 juni 2009 startte weer de derde Buurtcamping Slotermeer. Die dag telden we ongeveer vierhonderd bezoekers. Er waren dit jaar wel bijzonder veel activiteiten. Deze kwamen mooi tot hun recht omdat het weer iets beter mee werkte dan vorig jaar. Zondagmorgen waren er dik 90 eters aan de heerlijke, enorm lange ontbijttafel, mede verzorgd door Il Delfino Blu. De eigenaar moest wel drie keer rijden om het eten aan te slepen!

Omdat de buurtactie dit jaar samen viel met Vaderdag, brachten de aanwezigen een mooie aubade aan alle vaders. We kunnen weer terug kijken op een gezellige en geslaagde buurtcamping! In de komende dagen geleidelijk aan méér foto's en misschien ook een filmpje op Youtube!

Genomineerd voor 'Beste Bewonersinitiatief'!

De buurtcamping was najaar 2008 genomineerd voor de prijs voor het beste bewonersinitiatief. Deze prijs werd uitgereikt op De Dag van de Wijkaanpak op 25 september. Lees meer in het verslag over 31 mei 2008

foto2009

 


Met dank aan het stadsdeelbestuur, Oranjefonds,
een aantal woningcorporaties en de helpende extra
handen van onder andere Nora en Rineke!


Bekijk hier de foto's van 2009 > 


31 mei 2008

Zaterdag 31 mei 2008 was ondanks een paar drupjes regen een prima dag voor de eerste lustrum-editie van de inmiddels zeer gewaardeerde Buurt3-acties. In deze lustrum-editie wilde de voorbereidingsgroep alle hoogtepunten van de voorgaande vier jaren een plaatsje geven. Dus zeker ook de Buurtcamping, met een schitterend ontbijt op zondagmorgen, zoals in juni 2006!

Op 31 oktober dong de voorbereidingsgroep mee naar de prijs van het Appeltje van Oranje voor 2009. De website van het Oranjefonds vermeldt: "De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere projecten die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen".

De Buurtcamping Slotermeer was een van de tien genomineerden in de regionale voorronde in Pakhuis de Zwijger. Truus Verboom, Hilal Doganbas en Arnold Paalvast verzorgden een powerpoint presentatie voor de jury van het Oranjefonds. Het werd voor de Buurtcamping geen Appeltje van Oranje, maar wel een fijne financiële bijdrage voor de volgende editie! De dag daarop bekeken enkele honderden bezoekers van de Landelijke Bewonersdag in Utrecht de presentatie opnieuw. De Amsterdamse Dienst Wonen maakte er een zogenaamd fact sheet over dat u een tijd lang kon ophalen op de site voor de Amsterdamse Wijkaanpak.

foto2008


 

De Buurtcamping Slotermeer werd ook in 2008 financieel
mogelijk gemaakt door het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.
WijkWeb nam deel aan de voorbereidingen. Ook de
woningcorporaties De Alliantie Amsterdam, Stadgenoot
(toen nog Het Oosten), Eigen Haard en Rochdale
hebben financiële steun verleend.


Bekijk hier de foto's van 2008. 

En zie hier de Powerpoint presentatie
over de Buurtcamping Slotermeer

.

9 juni 2007

Ondanks het dreigende weer bezochten heel wat mensen de vierde editie van de actiedag in Buurt 3 – weer méér dan vorig jaar. Bezoekers van 2 tot 85 jaar, met wortels in bijna alle werelddelen, hadden een heerlijke middag en avond op het grote grasveld langs de Burg. Vening Meineszlaan. Volwassenen en kinderen toonden hun uiteenlopende talenten of profiteerden van die van anderen. Optredens, demonstraties, live muziek, heel gevarieerd eten, excursies, de handen van vele vrijwilligers en kampvuur droegen bij aan de uitstekende sfeer.

Hoofdsponsors waren dit jaar het stadsdeel en de woningcorporaties Het Oosten en De Alliantie Amsterdam. Ook het WijkWeb verleende haar steun. Voor het vierde achtereenvolgende jaar was de organisatie geheel in handen van een groepje actieve bewoners die er allemaal op persoonlijke titel aan meeholpen: huurders en huiseigenaren, politici en 'gewone' burgers, uit verschillende hoeken van Buurt 3.


Download het programma van 2007 (pdf, 300KB)

Bekijk de circa zestig foto's 
foto2007

10-11 juni 2006

Deze keer: een heuse buurtcamping, van zaterdagmiddag tot zondagmiddag. Schitterend weer en een prima sfeer. Op de foto: het is zaterdagavond. Buurtbewoners en stadsdeelbestuurders spelen een partijtje volley. Deze foto werd in februari 2007 in groot formaat aangeboden aan de stadsdeelvoorzitter en hangt nu ergens in het Tuinstadhuis.

Bekijk de hele fotoreportage

Download de poster van 2006 (pdf, 600KB)

foto2004

11 juni 2005

De actie was in grote lijnen de zelfde als in 2004. Een van de nieuwe onderdelen was live muziek van buurtbewoner en muzikant Orlando. Op de foto hiernaast: bij het einde van de tweede actie praten jong en oud in de Slootermeerschool nog wat na.


Bekijk de fotoreportage van 2005
Download de flyer van 2005 (pdf, 370KB)

foto2004

9 oktober 2004

Vanuit de Slootermeerschool startte de eerste actie 'Ken je buur in een schoner Slotermeer'. Er waren een openingsact door de voorbereidingsgroep, folders en video's over de wijk en excursies door de groenstrook en langs de interessantste woningen en gebouwen in Buurt 3.

Tussen de bedrijven door trokken bewoners, bezoekers en bestuurders door Buurt 3 om het zwerfvuil op te ruimen. Na afloop was er voor iedereen een doosje bloembollen.Bekijk de fotoreportage van 2004

foto2004


Terug naar de startpagina


   © 2002-2017 Arnold Paalvast