26 mei 2009 – Parkeerbeleid...

Gepubliceerd op 26 mei 2009 14.39.

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2009, 19:01 uur.


Open brief Marius Gort aan stadsdeelbestuur


Geacht stadsdeel,


U weet dat de Burg. Vening Meineszlaan een groot parkeerprobleem heeft. Afgelopen week was ik op een bijeenkomst hierover, samen met andere bewoners en enkele PvdA stadsdeelraadsleden. Er schijnt geen meerderheid in het stadsdeel te zijn om te kiezen voor de beste oplossing, namelijk betaald parkeren. Daarom wil ik sterk bij het stadsdeel pleiten voor de meest haalbare oplossing: zo snel mogelijk de blauwe zone invoeren in de Burg. Vening Meineszlaan. Anders zal het parkeerprobleem en daarmee de verloedering van deze straat alleen maar erger worden!

Wat is het probleem? Ik woon dertien jaar in bovengenoemde straat en kan mijn auto zelden meer kwijt. Nu hoef ik echt niet per se mijn auto voor de deur te parkeren. Maar inmiddels kan ik hem niet eens meer in de straat kwijt. Op zich geen ramp, maar een straatje verder hangen de bewoners uit het raam omdat ze mij geen bewoner vinden of ze hebben vuilnisbakken op de parkeerplekken gezet. Ik heb al heel wat (grof) commentaar naar mijn hoofd gekregen.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat we aan bijna alle kanten ingesloten zijn door betaald parkeren en blauwe zones. Het gevolg?

Ik vind het erg oneerlijk dat het parkeerprobleem naar onze straat is verplaatst. Sinds de instelling van de blauwe zone verderop is onze straat verloederd. Er staan wrakken en het staat bomvol auto's. Als het parkeerprobleem niet wordt opgelost, is de geplande herprofilering weggegooid geld.

Er wordt gezegd dat het stadsdeel arm is. Dat weet ik. Zorg dan dat het niet nog armer wordt. In dit stukje Slotermeer wonen nu nog mensen met een iets hoger gemiddeld inkomen en ik denk dat dat goed is voor het stadsdeel. Doe iets als gekozen politici aan het probleem van deze minderheid.

Dus stadsdeel: los het parkeerprobleem op in de Burg. Vening Meineszlaan. De overlast is te groot om voor u uit te schuiven. Voer de blauwe zone in!

M.Gort
Burg. Vening Meineszlaan

Ingekort ook gepubliceerd in De Echo, op 27 mei 2009, pagina 7
(editie Bos & Lommer, Geuzenveld-Slotermeer).


top