VVD Geuzenveld: college weg

'Betaald parkeren al beklonken op dag dat inspraak werd aangekondigd'

Het Parool, 5 oktober 2009, pag. 15

Van een verslaggever

AMSTERDAM - De VVD in Geuzenveld-Slotermeer heeft het vertrouwen in het dagelijks bestuur van het stadsdeel opgezegd. De liberalen zijn boos over de manier waarop het bestuur betaald parkeren wil invoeren.

De VVD vindt dat het bestuur door de afspraak met de woningcorporaties om betaald parkeren in te voeren, de inspraak hierover van de bewoners tot een farce heeft gemaakt. Tijdens een commissievergadering op 22 september bleek dat stadsdeel en corporaties al besloten hadden betaald parkeren in te voeren, op de dag dat ook bewoners betrokken zouden worden bij het beleid op dit gebied.

VVD-raadslid Frans Slats vindt dat onverteerbaar. "Natuurlijk waren we ervan op de hoogte dat er een voorwaarde van de woningcorporaties lag. Ze willen alleen ondergrondse parkeergarages bouwen als er betaald parkeren zou worden ingevoerd. Dat het dagelijks bestuur al had besloten betaald parkeren in te voeren, om vervolgens het parkeerbeleid in de participatie te gooien, is een gotspe."

Volgens de VVD worden de bewoners niet serieus genomen en gaat het dagelijks bestuur met deze afspraken zijn boekje te buiten.

Eerder werd in een groot deel van het stadsdeel Noord betaald parkeren ingevoerd omdat alleen onder die voorwaarde een parkeergarage bij het winkelcentrum Boven 't Y werd gefinancierd.


top