Ruim een miljard voor leefbaarheid in Oost

Over leefbaarheid gesproken

Het Parool, 30 oktober 2009, pag. 12

Zes woningcorporaties investeren 1,2 miljard euro om de leefbaarheid in Oost te verbeteren, onder meer in de Indische Buurt, de Transvaalbuurt, Jeruzalem en Betondorp, dit in samenwerking met de stadsdelen Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer. De corporaties hebben samen bijna 32.000 woningen in Oost. Ze willen bijna vierduizend woningen renoveren of slopen voor nieuwbouw en zeggen dat van de resterende 28.000 woningen het onderhoud moet worden aangepakt (...). Aldus deze krant.

Reacties op de website:

Floris van den Berg van Saparoea: 1,2 miljard euro voor Leefbaarheid in Oost is een misleidende kop. Als een nieuw huis 200.000 euro kost, kunnen de woningbouwcorporaties 6000 woningen bouwen in Oost voor dat geld. Ze gaan een woonwijk bouwen langs de Amstel, achter het Amstelstation, op het terrein van het Waterleidingbedrijf, en ze gaan woningen bouwen op IJburg. Dan is het echt op. Of gaan ze nog veel meer geld besteden? En hoe lang is de termijn waarin het geld besteed gaat worden? En gaat de stadsdeelraad niet dwarsliggen?

[Noot – AP]: en dan ziet Floris misschien nog over het hoofd, dat slopen ook geld kost...

30/10/09 12:54, Wilko Amsterdam: Wanneer wordt eens gestopt met het waanbeeld dat investeren in beton een sociaal probleem kan oplossen? Als ingenieur ken ik heel goed de mogelijkheden en onmogelijkheden met techniek. Tien jaar terug werd in de Bijlmer ook ongeveer € 1 mrd geïnvesteerd in nieuwbouw, renovatie & sociale vernieuwing. Het resultaat is bedroevend, er zijn nog nooit zoveel dodelijke schietpartijen geweest als dit jaar. Er is toentertijd omgerekend ongeveer € 50.000 per Bijlmer-bewoner geïnvesteerd in beton....

30/10/09 12:54, José Smit: Aan de Tugelaweg worden 2 prachtige woonblokken gesloopt met heel mooie binnentuinen. De leuke groenstrook langs het spoor met wandelpad gaat eraan; er komt verharding met bloembakken. In tegenstelling tot wat Ymere ons wil doen geloven is een groot deel van de bewoners het er niet mee eens.


top