Bewoners zijn onwil PvdA zat

Rechtsongelijkheid moet nu eens afgelopen zijn

E-mail van K., 5 november 2009, 11.06 uur (naam bekend bij de webmaster):

Is het geld dat beschikbaar is voor de Vogelaarwijken nog niet op? Het lijkt mij niet. De vraag rijst 'Hoe krijgt dit stadsdeel dit geld besteed?'.

Dat is niet zo moeilijk: je laat gewoon buurten verslonzen om ze met het Vogelaargeld weer op te knappen. Wat is er aan de hand in Buurt 3: al jaren kampt de buurt met parkeerruimte die bijna geheel in beslag wordt genomen door auto's van eigenaren die niet in Buurt 3 wonen. Zoals bewoners van Bos en Lommer, die geen parkeervergunning hebben, en mensen die werken op het Industrieterrein Sloterdijk. Door het ruimtegebrek dat daardoor ontstaat worden auto's en vaak vrachtwagens op het grasveld, op stoepen en op hoeken geparkeerd. Een gevaarlijke en vervelende situatie.

Maar het geeft ook veel hinder zoals:

En dat allemaal is het gevolg van de weigering van de deelraad om de blauwe zone voor ook het middelste deel van Buurt 3 toe te staan.

Een eens zo'n prettig buurtje is een Vogelaarbuurtje aan het worden. Ik kan mij niet voorstellen dat de deelraad dit voor ogen staat. Of toch wel? Wellicht om het Vogelaargeld uiteindelijk op te krijgen. Ik hoop dat het laatste toch echt niet waar kan zijn!

Ik schreeuw het uit: 'Deelraad geef ons de Blauwe Zone'. Waarom krijgt een deel van de bewoners wel een Blauwe Zone en wij niet?

Zijn wij minder? Ik denk het niet.


E-mail van M., 4 november 2009, 20.07 uur (naam bekend bij de webmaster):

Wij willen u laten weten dat wij het langdurig parkeren van niet bewoners meer dan zat zijn!! Sinds de invoering van de blauwe zone aan het begin van de laan is het bij ons vechten voor een parkeerplaats.

Vele malen hebben wij ons beklag gedaan zowel bij het stadsdeel (via de klachtenregeling per mail) als bij stadstoezicht, helaas tevergeefs.

Ja, op het moment dat je een klacht indient komt men in actie en dan zie je geen hond meer! De mensen die zogezegd zijn ingehuurd door het stadsdeel om te handhaven lopen de langdurig geparkeerde en verwaarloosde auto's gewoon voorbij! Pas als je ze persoonlijk aanspreekt wordt er wat gedaan.

Het geld wat er nu aan jullie zogezegde handhavers wordt gestoken daar had je al 10 keer een blauwe zone voor aan kunnen leggen.

Zo wil ik ook mijn geld verdienen. Hetzelfde geldt voor stadstoezicht: als je een klacht indient wordt dit doorgegeven aan de meldkamer, er worden weer een paar auto's gestickerd en dat is het, sommige staan maanden met stickers en worden niet verwijderd en als de eigenaren zelf op komen dagen dan worden ze gewoon verplaatst naar een straat verder. De mensen van stadstoezicht verdienen een behoorlijk salaris maar handhaven, wat is dat? Het is toch werkeliijk idioot dat wij kentekens door moeten gaan geven aan stadstoezicht en dat men zich dan gedwongen voelt om wat te gaan doen, SCHANDALIG!! Het is nu al heel lang bekend dat de Burgemeester Vening Meineszlaan en omstreken een dumpplaats voor niet-bewoners is geworden.

Wij moeten onze auto een eind verder zetten met alle gevolgen van dien, je wordt gewoon uitgescholden of weggejaagd, je kan de mensen geen ongelijk geven je bent door dit hele gebeuren en de laksigheid van het stadsdeel gewoon gefrustreerd geraakt,

Uw eigen raadslid Michèle Zijlstra heeft de auto (van haar moeder) afgelopen zondag op de stoep geparkeerd omdat er nergens geen plek is voor bewoners.

Er worden zelfs marktkramen gestald! het is gewoon te zot voor woorden.

Het onkruid staat hoog in de stoepgoten de hele buurt verpaupert.

Op de hoek van de Jacob Melkmanstraat en de Vening Meineszlaan staat al 9 maanden een vrachtwagen weg te rotten. Als men onder handhaven verstaat dat je er alleen een paar keer naar moet kijken en je vervolgens omdraaien en doorlopen dan raden wij de mensen die zonder werk zitten en een uitkering genieten aan om te gaan solliciteren want wie wil er nou niet zo'n wereldbaan?

Helaas denken wij dat deze mail wederom niets uithaalt want volgens jullie eigen zeggen luisteren jullie altijd naar de bewoners en worden er steeds weer bijeenkomsten gepland, maar tussen luisteren en DOEN zit toch duidelijk een hemelsbreed verschil.

Nee, de PvdA is allang niet meer wat het is geweest en dit is ook te merken aan de opiniepeilingen. Maar ach, tegen de tijd dat de verkiezingen weer gaan komen komt de PvdA weer met loze beloftes voor de burger want dan hebben jullie weer stemmen nodig.


top